Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Γη καλεί Ποδήλατο: ένα κόμικ για μικρούς και μεγάλους!

Ομαδική εργασία, των μαθητών και μαθητριών της Δ2 τάξης
Μάιος 2017
Στη διάρκεια του σχολικού έτους 2016-2017 στο σχολείο μας οι γυμνάστριες, κ.Κωνσταντίνου Έφη και κ.Παπαϊωαννίδου Ζωή, πραγματοποίησαν το Περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Μικρές ιστορίες όλο οξυγόνο: Περιβάλλον, υγεία και ποιότητα ζωής». Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε και το τμήμα Δ2. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος σκέφτηκαν να γράψουν όλοι μαζί μια ιστορία. Βρήκαν το θέμα, τους ήρωες, το πού και πότε συνέβη η ιστορία. Ύστερα την αφηγήθηκαν γραπτά.

 Επειδή όμως στο μάθημα της Γλώσσας αυτή τη χρονιά είχαν μάθει να φτιάχνουν εικονογραφημένες ιστορίες (κόμικς), αποφάσισαν να δοκιμάσουν να παρουσιάσουν την ιστορία τους και μ' αυτό τον τρόπο. Διάλεξε και ζωγράφισε ο καθένας τους τον ήρωα ή την σκηνή που ήθελε από την ιστορία. Ύστερα, με την βοήθεια της δασκάλας τους κ. Κωνσταντίνας Κουβέλου, έφτιαξαν το συγκεκριμένο κόμικ με τίτλο "ΓΗ καλεί ΠΟΔΗΛΙΟ".

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δ2 Αλεφραγκής Σπύρος, Μικελοπούλου Αννα, Βελέντζας Γιώργος, Ορφανίδη Ραφαέλα, Βρυωνίδης Ανδρέας, Πατελάρος Βασίλης, Γεωργακόπουλος Αγγελος, Σάλαρι Χρήστος, Ζάιος Αλέξανδρος, Σαραπανίδου Ελένη, Ζαραφωνίτης Χριστόφορος, Σάσο Αντριάνο, Θεοχάρη Ελένη, Σκεντέρι Ανίσα, Καντούμ Αλεξάντερ, Τζιγκουζίδης Γιώργος, Καρυδογιάννης Μάριος, Τσεγκέλης Δημοσθένης, Κούβαρης Λεωνίδας, Τσιομπάνκα Βανέσσα, Κουτσοπούλου Αννα, Φωκίδη Λιάννα

και η δασκάλα του Δ2 Κωνσταντίνα Κουβέλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου