Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Γυμναστική στο σπίτι (β μέρος)!

 
                                                           Αγαπημένα μας παιδιά,
δεν σταματάμε να εργαζόμαστε. Έστω και από το σπίτι. Μέχρι να έρθει η στιγμή (σύντομα ελπίζω) να γυρίσουμε στην αυλή του σχολείου μας και να μη θέλουμε να τελειώσει η διδακτική μας ώρα. 

Το ¨Μένουμε στο σπίτι" είναι το σλόγκαν των ημερών. Πρέπει να μείνουμε στο σπίτι για να καταφέρουμε να νικήσουμε έναν αόρατο "εχθρό". Μένουμε σπίτι και δεν συμμετέχουμε στις προπονήσεις μας στο μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το καράτε, το χορό, την ενόργανη ή σε οποιοδήποτε αθλητικό σύλλογο γυμναζόμαστε. Προσοχή όμως: Η παραμονή μας στο σπίτι δεν πρέπει να σημαίνει ότι καθόμαστε συνεχώς ή ξαπλώνουμε και βλέπουμε τηλεόραση ή παίζουμε στον υπολογιστή ή το τάμπλετ μας. Πρέπει να βάλουμε και τη Γυμναστική στο πρόγραμμά μας. Να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στην αρχή, περισσότερο όσο περνούν οι μέρες με απλές αλλά πολύ ωφέλιμες ασκήσεις για το σώμα, αλλά και το μυαλό και τη διάθεσή μας. Γυμναστική στο σπίτι λοιπόν!!!

Έτσι, όταν με το καλό η ζωή μας βρει και πάλι τους κανονικούς της ρυθμούς, θα είμαστε όλοι έτοιμοι να τρέξουμε και να παίξουμε και το σώμα μας θα είναι έτοιμο να ανταποκριθεί χωρίς δυσκολία.


Σε αυτή τη δημοσίευση θα βρείτε οδηγίες και βίντεο για τη γυμναστική σας στο σπίτι. Θα θέλαμε 4 με 5 φορές την εβδομάδα να κάνετε τις ασκήσεις που θα βλέπετε στο βίντεο για όση ώρα θέλετε εσείς. Έχουμε συνηθίσει σε ομαδικά παιχνίδια, ομαδική δουλειά. Τα βίντεο που θα βλέπετε τώρα στην αρχή δείχνουν 2 παιδάκια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Μπορείτε αν θέλετε να τους δώσετε τα ονόματα των καλύτερων σας φίλων και έτσι να μην είστε μόνοι. Μπορείτε να ζητήσετε από τους γονείς ή και τα αδέλφια σας να σας ακολουθήσουν και η συντροφιά σας να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. 

Φορέστε τα αθλητικά ρούχα και παπούτσια σας, πάρτε ένα μπουκαλάκι νερό να πίνετε λίγο όταν το χρειάζεστε, το στρωματάκι ή το χαλάκι σας.

 * Το βίντεο είναι στα Αγγλικά, αλλά νομίζουμε ότι είναι εύκολο να ακολουθήσετε τις οδηγίες του!!!!

  Το επόμενο ραντεβού μας θα είναι στις ψηφιακές μας τάξεις!😊😊😊

Οι γυμνάστριές σας,

Έφη Κωνσταντίνου και Ζωή Παπαϊωανίδου 

                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου