Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Γυμναστική στο σπίτι!

Αγαπημένα μας παιδιά,

αφού δεν μπορούμε να ιδωθούμε από κοντά στην αυλή του σχολείου μας και να παίξουμε, σκεφτήκαμε να σας προτείνουμε μερικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε σε μικρό χώρο (όπως το δωμάτιο σας), αφού η κίνηση και το τρέξιμο είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της ηλικίας σας. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε ενέργεια, καλή διάθεση και καλή φυσική κατάσταση.

α. Μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας ζέσταμα με τροχάδην επιτόπου με αργό ρυθμό αυξάνοντας τον σιγά σιγά. Συνδυάστε το τροχάδην με ψαλιδάκια, γόνατα ψηλά, πόδια πίσω (θυμηθείτε τα μαθήματα μας στην αίθουσα εκδηλώσεων). Ο χρόνος σας να είναι τουλάχιστον 5'.


β. Στη συνέχεια θα χρειαστείτε ένα στρωματάκι γυμναστικής ή αν δεν έχετε, ένα χαλάκι λίγο παχύ, στο οποίο μπορείτε να κάνετε διατάσεις από όρθια ή καθιστή θέση ή ακόμα και "κεράκι", κοιλιακούς, ραχιαίους, σανίδα κλπ. Θυμηθείτε τις ασκήσεις μας!!! Ξεκινήστε με 10' άσκηση καθημερινά, αυξάνοντας το χρόνο όσο σας ευχαριστεί κάθε φορά. Κάντε έως είκοσι επαναλήψεις σε κάθε άσκηση με 15" διάλειμμα για κάθε επόμενη.


*Μια ωραία ιδέα είναι να βάλετε την αγαπημένη σας μουσική ενώ γυμνάζεστε.

*Να θυμάστε να πίνετε λίγο νερό όταν το χρειάζεστε και επίσης ότι το κριτήριο που μας δείχνει πόσο γρήγορα ή δυνατά κάνουμε μια άσκηση είναι το ίδιο μας το σώμα. Η άσκηση πρέπει να μας ευχαριστεί και όχι να μας προκαλεί πόνο ή δυσφορία. 
*Ωραία ιδέα θα ήταν να παροτρύνετε τους γονείς σας να γυμναστούν μαζί σας και να τους καθοδηγείτε εσείς!!!


γ. Μην παραλείψετε την αποθεραπεία. Τις ασκήσεις που κάνουμε και μαζί στο τέλος του μαθήματος μας.


Ευχόμαστε να περάσει γρήγορα αυτή η δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση. Η σκέψη μας είναι στον κάθε ένα από εσάς ξεχωριστά.



 Οι γυμνάστριες σας! 

Έφη Κωνσταντίνου και Ζωή Παπαϊωαννίδου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου