Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Επίσκεψη Ε΄ τάξης στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων


Τον Ιανουάριο που μας πέρασε οι μαθητές της Ε΄τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίξτε τα λαλούμενα, βροντήξτε τα κουδούνια» που έχει ως κύριο στόχο τα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, την παραδοσιακή μουσική κληρονομιά της πατρίδας μας. 

Το πρόγραμμα ήταν ειδικά προσαρμοσμένο στην ηλικία και στα ενδιαφέροντα των παιδιών και επιχειρούσε μέσα από την αυτενέργεια και τη συμμετοχική δράση όλων των παιδιών να γίνει μια πρώτη επαφή με τη μουσική παράδοση τόσο της νησιωτικής όσο και της ηπειρωτικής Ελλάδας. 

Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό και ακολουθώντας τις οδηγίες της έμπειρης μουσειοπαιδαγωγού διαμόρφωσαν τη δική τους ορχήστρα με κρουστά, πνευστά, έγχορδα και ιδιόφωνα μουσικά όργανα και συνέθεσαν όμορφους παραδοσιακούς ήχους. Επίσης, παρακολούθησαν ένα βίντεο με αποκριάτικα έθιμα από διάφορα μέρη της Ελλάδας με τους γραφικούς κουδουνάτους και έφυγαν μ΄ένα δικό τους κουδουνάκι, δώρο και ενθύμιο από το Μουσείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου