Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Ραντεβού στα τυφλά... μ’ ένα βιβλίο!


Η Βιβλιοθήκη του σχολείου μας συνεχίζει τις δραστηριότητές της. 

Μετά το αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας με θέμα «Ο παππούς και η γιαγιά στη Βιβλιοθήκη» σειρά έχει το «Ραντεβού στα τυφλά ... μ’ ένα βιβλίο».

Μέσα στα πλαίσια καλλιέργειας της Φιλαναγνωσίας , οργανώθηκε η δραστηριότητα αυτή, που στόχο της έχει να φέρει τα παιδιά σε επαφή και με βιβλία που ίσως δεν θα διάλεγαν από μόνα τους.  Τα βιβλία βρίσκονται μέσα σε φακέλους, χωρίς να διακρίνεται το εξώφυλλο, ο τίτλος ή κάποιο άλλο στοιχείο.


Τα παιδιά επιλέγουν μόνα τους το φάκελο ανάλογα με την εικόνα που είναι κολλημένη απέξω. Η εικόνα αυτή είναι το μισό μιας ολόκληρης ζωγραφιάς. Το άλλο μισό είναι κολλημένο σε άλλο φάκελο. Τα παιδιά που θα επιλέξουν τους φακέλους που οι εικόνες τους ταιριάζουν, αφού ολοκληρώσουν  την ανάγνωση του βιβλίου θα πρέπει να κάνουν μία κοινή δραστηριότητα. Για παράδειγμα να επιλέξει ο καθένας  τους πέντε φράσεις από διαλόγους του βιβλίου που διάβασε και να συνθέσουν έναν νέο διάλογο, τον οποίο θα παρουσιάσουν στην ομάδα. Θα επιλεγεί από την ομάδα και θα επαινεθεί ο πιο παράλογος διάλογος.




Η ανάγνωση των βιβλίων αυτών, από τα παιδιά, γίνεται στο σχολείο σε συγκεκριμένο χρόνο κάθε μέρα, όπως ορίζεται από το δάσκαλο ή τη δασκάλα. 
Ήδη η δραστηριότητα αυτή έχει γίνει με τα τμήματα Ε1 και Στ2.

Η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης
Ντίνα Κουβέλου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου