Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Περνάω τον χρόνο μου δημιουργικά, εξασκώντας τα Αγγλικά!

                                               Αγαπημένα μου παιδιά,

εφόσον δεν μπορούμε να τα πούμε από κοντά σκέφτηκα κι εγώ με τη σειρά μου να σας προτείνω κάποιες δραστηριότητες, με τις οποίες όχι μόνο θα περάσετε ευχάριστα την ώρα σας αλλά θα εξασκήσετε ταυτόχρονα και τα Αγγλικά σας!

Για τα παιδιά της Ε' και ΣΤ' Δημοτικού αντίστοιχα προτείνω δυο πολύ γνωστές σε όλους μας ταινίες : Το Toy Story 1 και το UP (Ψηλά στον Ουρανό)! Σας επισυνάπτω και worksheet για τις συγκεκριμένες ταινίες, έχοντας υπόψη πως κάθε σελίδα δραστηριοτήτων αντιστοιχεί σε 20'-25' περίπου από την ταινία.
Το worksheet για την ταινία TOY STORY 1 θα το βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο : https://docs.google.com/document/d/14mhojVcs2_DCHusGZAutZ9jM5TmaWavKXGeGze3VOuQ/edit?usp=sharing

Και το worksheet για την ταινία UP θα το βρείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο: https://docs.google.com/document/d/1RuLvRGDvOOoqh5fts1XbFlBHr2lR3_DZU6M3ZZErdaM/edit?usp=sharing


Για τα παιδιά της Δ' τάξης προτείνω δυο video lesson : Ένα με το γνωστό σε όλους σας Simon's Cat και ένα με το Shaun the Sheep! 



Για τα παιδιά της Γ΄ τάξης: ώρα για ...KARAOKE!!! Πρόκειται για τρία τραγούδια από το βιβλίο μας, το Magic Book 2, τα οποία έχουμε τραγουδήσει πολλές φορές μέσα στην τάξη!






Για τα παιδιά της Α΄ και Β΄ τάξης: Βάλτε δυνατά τη μουσική, τραγουδήστε και χορέψτε το Baby Shark! Έτσι και τραγουδάμε στα Αγγλικά και γυμναζόμαστε ταυτόχρονα (νομίζω πως οι γυμνάστριές μας θα συμφωνήσουν)!



Εύχομαι να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην καθημερινότητά μας και στις σχολικές μας τάξεις!

Με αγάπη η δασκάλα των Αγγλικών, 

κ. Ράνια Καπαραλιώτη



3 σχόλια:

  1. Εξαιρετική δουλειά, συνάδελφε! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο υλικό στο σχολείο μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν είχες την καλοσύνη να μας στείλεις τα links,θα ήταν όμορφο να να αναρτήσουμε στο σχολικό ιστολόγιο κι εμείς! Πολύ καλή δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή