Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Τα Αλφαβητάρια εν δράσει - Μια ταινία για κάθε ηλικία και μια ματιά στα χρόνια τα παλιά!

                        


Στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του σχολικού έτους 2017-2018 οι μαθητές του Γ΄1 και του Δ΄2 συνεργάστηκαν και πραγματοποίησαν πρόγραμμα με θέμα «Τα αναγνωστικά των γονιών και των παππούδων μας». Τα παιδιά, με την καθοδήγηση της κυρίας Νανάς Λουλούκογλου (Δ΄2) και της κυρίας Έλενας Παντάκη (Γ΄1), ανακάλυψαν τα παλιά αλφαβητάρια στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας, γνώρισαν τους ήρωες τους, τη Λόλα και τον Μιμή, μελέτησαν τις ιστορίες τους, ήρθαν σε επαφή με τα ήθη και έθιμα των παλιών χρόνων και, τελικά, δημιούργησαν μια ταινία, πρωταγωνιστώντας τα ίδια στις σελίδες τους και προσκαλώντας μας σε ένα ταξίδι στο χρόνο! 
Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα παλιά Αλφαβητάρια στη Βιβλιοθήκη του σχολείου! 


 
Για να δούμε τι θα δούμε!!! Ωραία φαίνονται!

Το πριν και το μετά!!!

Στο στούντιο για την ηχογράφηση!
Tην ταινία μας ντύνουν οι παιδικές φωνές κι ένα μοναδικό τραγούδι του Σταμάτη Κραουνάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου με ερμηνεύτρια την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, οι οποίοι αγκάλιασαν με αγάπη κι ενθουσιασμό την δουλειά μας και μας έδωσαν την άδεια να αναδείξουμε, με την υπέροχη μουσική τους, την ταινία μας.
 
Καταλυτική υπήρξε η συμβολή της Διευθύντριας μας κυρίας Αγγελικής Μαστρομιχαλάκη και των καθηγητριών Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, κυρίας Έφης Κωνσταντίνου και κυρίας Ζωής  Παπαϊωαννίδου.

Στην ταινία μας απονεμήθηκε Βραβείο στον διαγωνισμό που συνδιοργάνωσαν το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το τμήμα Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης, με θέμα «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας».
Ο κ. Κραουνάκης, με μεγάλη χαρά, παρέστη στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης και απένειμε στους μαθητές και στις μαθήτριες μας, το βραβείο.


Η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε με ευχάριστη διάθεση, σε πνεύμα συνεργασίας και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης, δημιουργικότητας και χαράς, για  τους 45 μαθητές και τις μαθήτριες των δύο τμημάτων και τις πέντε εκπαιδευτικούς που ενεπλάκησαν στο πρόγραμμα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου