Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Οι «Δέκα Πράσινες εντολές»

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες  της Στ΄ 2 τάξης  ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν το Εγκεκριμένο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Δέκα Πράσινες Εντολές»

Βασικός στόχος ήταν να συνδέσουν οι μαθητές βασικές ανθρώπινες αξίες όπως η σύνεση , η ελευθερία, η συνεργασία, ο σεβασμός, η συγχώρεση, η αγάπη, η φιλία, η συμπόνια, η υπομονή, η υπευθυνότητα, με το Περιβάλλον.

Αφορμή για την ιδέα αυτή έδωσε το βιβλίο ''Μάθετε στα παιδιά σας 20 αξίες της ζωής'' του Ισπανού συγγραφέα Esteve  Pujol i Pons , Εκδόσεις Άγκυρα, Αθήνα 2003.

Εφαρμόζοντας τις αρχές της ομαδοσυνεργατικής και βιωματικής – ανακαλυπτικής μάθησης, με διαθεματικό τρόπο οι μαθητές και οι μαθήτριες του Στ2 προσέγγισαν το θέμα αυτό, με την υποστήριξη και καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Κωνσταντίνας Κουβέλου. Η διεξαγωγή του προγράμματος διήρκησε πέντε μήνες. Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν  δύο (2) εκπαιδευτικές επισκέψεις με όλους τους μαθητές στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης και Νέας Κίου.



Στο τέλος οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιούργησαν τις δέκα μικρές αφίσες, μία για κάθε εντολή, οι οποίες κοσμούν την μία εκ των εισόδων του σχολικού μας κτιρίου. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου